At theTurks and Caicos!
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
07 Maart 2008 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town
De luchthaven "Rocksound" was niet zo rocking in werkelijkheid. Op Eleuthera was echt werkelijk waar niets te doen/vinden. Toen we aankwamen bij het hotel, was onze reservering niet terug te vinden. Dat was ook heel fijn. Uiteindelijk na een hoop gedoe, konden we toch terecht in een kamer. Het water wat uit de douche kwam, stonk wel een beetje naar rotte eieren. Niet echt lekker na een dag werken. Maar goed wij zijn de beroerdste niet ;-)
We zijn in totaal 3 nachten op Eleuthera verbleven. De stranden waren ook nogal moeilijk te vinden. Wanneer er op de roadmap geen stranden staan aangegeven, moet je op de gok op zoek gaan naar de stranden. We zijn nog wel een uurtje op Harbour Island geweest. Dit is een eilandje wat voor de kust van Eleuthera ligt. Harbour Island staat bekend om het zogenaamde "Pink Sand Beach". Het zand is namelijk ietwat roze/oranje van kleur. Dit komt door de roze conch-schelpen die gecrusht worden door de zee. Dit was wel een heel gaaf strand.
Na Eleuthera zijn we op zaterdag door gegaan naar Exuma, wederom een eiland wat deel uitmaakt van de Bahamas. Natuurlijk vlogen we weer via Nassau. Gelukkig was er dit keer een vlucht die om half 5 's middags vertrok. We hadden voor Exuma maar één dag uitgetrokken en wat denk je, precies op die ene dag, is het de hele tijd, ik zal het netjes houden, van dat niet zulk prettige weer geweest. De mensen waren ook niet zo aardig. Bij het eerste strand waar we waren, werden we gewoon weggestuurd. Pfff wij hadden gehoord dat alle stranden in de Bahamas publiek zijn. Nou deze meneer verzocht ons niet zo vriendelijk om het strand weer te verlaten. Wel foto's kunnen maken, geen filmpje. Nou ja het weer was toch niet geweldig.
De volgende dag, maandag, vertrokken we alweer naar de volgende eilandengroep. De Turks en Caicos eilanden. Gelukkig ging er een vlucht om half 8 's ochtends, wat betekende dat we midden in de nacht ons bed uit mochten. De aansluiting vanuit Nassau naar Providenciales, het hoofdeiland van de Turks en Caicos, was wel goed. We kwamen om 8 uur aan op Nassau en vlogen om half 1 al door naar Providenciales, wat voor ons een vrij goede aansluiting was. Het was een vlucht van anderhalf uur, maar het was zo ijzig koud in het vliegtuig, dat het wel 4 uur leek te duren. Toen we op de luchthaven aankwamen, waren er nog wat probleempjes. We mochten het land niet in. Dat is ook wat. Aangezien we natuurlijk rondreizen, boeken we niet van te voren onze vluchten. Het is altijd maar afwachten hoe lang je voor een gebied nodig hebt. Nou daar hadden deze aardige meneren van de douane niets mee te maken. We moesten en zouden een vlucht boeken vanuit de Turks en Caicos, eerder dan dat mochten we niet naar binnen. Anderhalf uur later hadden we een vlucht en vonden ze dat we eindelijk naar binnen mochten.
Provo is echt een leuk eiland. Ze zijn er nog steeds volop aan het bouwen en echt overal worden er hotels uit de grond gestampt. De stranden op Provo zijn ook een stuk mooier dan die op de Bahamas. Dinsdag en woensdagochtend hebben we de stranden van Provo in kaart gebracht. Woensdagmiddag hadden we nog even tijd om een paar uurtjes op het strand in Grace Bay te liggen. Dit is het mooiste strand van Provo.
Donderdag hebben we een ferry genomen naar North Caicos. We hadden namelijk gehoord dat daar nog wel het een en ander te beleven was en dat er wel stranden waren. Dit viel helaas een beetje tegen. We hebben in totaal maar 5 stranden kunnen doen op North Caicos.
Vandaag zijn we naar een ander eiland gevlogen, Grand Turk. Hier kwamen we vanmiddag om een uur of 12 aan. Na een hele zoektocht naar een accommodatie, alles zat vol, hebben we uiteindelijk een hotel gevonden die nog 1 kamer vrij had. Vanmiddag gelijk aan het werk gegaan. We hebben de plaatselijke gevangenis op het eiland al gevonden, want we hadden geen goede kaart en waren natuurlijk verkeerd gereden. We waren trouwens ook op zoek naar een strand waar we al geweest waren, lekker bezig.
We blijven tot zondag op Grand Turk, maandag vliegen we alweer door naar de Dominicaanse Republiek. We zijn heel benieuwd wat ons daar weer allemaal te wachten staat.
Tot dan! Liefs Tess
08 Maart 2008 - 10:53
Jose:
Hoi Tes, Nou nou nou ..... jij maakt wat mee. In die paar weken een levenservaring tjonge jonge. Daar heb je de rest van de leven wat aan joh. Echt top. Ik wilde dat ik zo'n helse wandeltocht mocht maken. Het ziet er allemaal prachtig uit, en die kleur van het waaaaaater!! Ik zwijmel weg in de romantiek als ik dat zie. Nou ja dromen zijn ook mooi, maar meemaken nog veel beter natuurlijk. Maar oke, een paar jaar geleden ben ik ook naar Domenica geweest. Dus niks te klagen hoor. Heerlijk vond ik het daar. Maar veel mensen leven daar wel in armoe. Het is net of je terug in de tijd geplaatst wordt. En dat verkeer ... kris, kras door elkaar naar je gevoel. En ook heel veel brommers. Daar kan je ook gerust een luxe taxi nemen voor naar onze begrippen weinig geld. Nou veel succes weer met de verdere ondernemingen. Doeiiiiii José -
08 Maart 2008 - 12:55
Lies:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de helse wandeltocht naar de beach er heel aantrekkelijk uit vond zien. Maar ja, vanaf je bureau of bij ? graden, dat scheelt natuurlijk! Maar goed dat je ook eens slecht weer had, anders ga je maar te veel verlangen naar ons kikkerlandje! -
08 Maart 2008 - 13:20
Sylvie.:
Ziet er allemaal wee super uit Tess. Ik ben benieuwd hoe je de Dominicaanse rep. vindt!!! Ben er op huwelijksreis geweest maar is al weer bijna 11 jaar geleden, ik wacht met spanning op je volgende bericht. Veel plezier... -
08 Maart 2008 - 14:27
Daan:
Nou Tess.. Ik ben nog steeds een beetje (erg) jaloers op jou. En wij zitten hier maar in die kou en regen. Geniet er nog even van!
Kus -
08 Maart 2008 - 18:14
Bart:
Nou babe, ik kreeg hem niet in mn mailbox hoor! Heb je me van de lijst afgehaald? Foto's zijn weer geweldig! Mis je! kus -
10 Maart 2008 - 13:24
Mieke:
Hey, Tess en Annemarie, heerlijk om te horen en zien dat het goed gaat. Jullie doen het fantastisch, meiden! -
11 Maart 2008 - 04:20
Bart:
Hihihi, altijd weer leuk Fuzzy! Maar dat wist de rest idd niet! Tis al goed hoor!
Tess, heb de pelikanen gezien, dat zijn ook maar kleine besstjes he? :-) Have fun op de Dominican! xxx -
11 Maart 2008 - 04:22
Oh en trouwens Fuzzy tis niet 2 maandjes meer, tis 7 weekjes ;-) -
12 Maart 2008 - 13:58
Joostt:
Hee sister...Hoe ist met je?? Vergat elke keer n bericht neer te zetten:P Maargoed ziet er allemaal leuk uit hoor..Spreek je gauw..xx -
13 Maart 2008 - 04:04
Asvarkentje:
He turrie,
bedankt voor je kaart.. -
14 Maart 2008 - 16:48
Fuzzy:
heej tess!!!! fijn weekend he!!! of hebben ze dat niet daar, en zeg nou niet "tis hier altijd weekend" ;p -
16 Maart 2008 - 08:53
Brrrt:
Nee Fuzzy,het lijkt allemaal wel glitter en glamour maar voor die meiden is het gewoon KEIhard werken.. nee dan hebben wij het hier maar goed, vind je ook niet? :-) -
18 Maart 2008 - 15:10
Fuzzy:
en tess....hoe lang is het nog??? zelfs ik begin het nu wel erg lang te vinden hoor ;p valt er alweer iets te melden over mooie strandjes enzo, ik ben wel weer benieuwd hoor!!!! groetjes en tot snel!!!!